Winkelwagen

Onderhoud houten meubels – tips

Geniet nog langer van uw tijdloze Odesi meubel

Tips & tricks voor het verzorgen van uw design meubel

Omdat de designs van Odesi tijdloos en duurzaam zijn, adviseren wij u graag om zo lang mogelijk te genieten van het Nederlandse design. Met de tips en tricks in dit artikel kunt u uw meubel onderhouden. Wij geven tips voor dagelijks gebruik wat effect heeft op de langere termijn. U kunt dus jaren lang genieten van uw Odesi meubel. Onderhoud staat hoog in ons vaandel.

Wij van Odesi weten hoe erg u gesteld bent op uw meubel. Daar zijn wij heel erg blij mee. Daarom hopen wij dat u er zo lang mogelijk plezier van heeft.

Tip #1: Houdt de binnen temperatuur constant

Koude temperaturen buiten betekent knusse dagen binnen. De verwarming gaat vaak direct op een hoge stand en daar blijft hij de donkere maanden op staan. Heerlijk knus, maar is dit wel goed voor houten meubels? Nee, helaas is dit niet goed voor houten materialen. Hout leeft namelijk nog altijd, ook als het al verwerkt is in een meubel. Door warmte ontstaat een droge lucht, hierdoor vangt het meubel te weinig vocht waardoor het uitdroogt. Wanneer je de binnen temperatuur op een constante hoogte houdt zal het meubel minder snel uitdrogen. Mocht u toch een heerlijk warme temperatuur binnen creëren, dan kunt u ervoor zorgen om de luchtvochtigheid tussen 45% en 60% te behouden.

Tip #2: Behandel het meubel zorgvuldig

In de meeste huishoudens wordt er veel aan de eettafel geleefd. Daarom is het handig om onderzetters te gebruiken en de tafel regelmatig af te nemen met een droge doek. Valt er iets? In principe geen probleem, maar neem het ook dan direct af met een droge doek.

Tip #3: Verzorgen met Rubio Monocoat

De meeste eettafels zijn afgewerkt met een twee componenten-olie van Rubio Monocoat. Deze olie kleurt en beschermt het hout in een enkele laag en is eenvoudig in gebruik voor houten meubelen die reeds voorbehandeld zijn. Dit product verrijkt de natuurlijke uitstraling van het hout en heeft een duurzame werking. Bij elke eettafel leveren wij een gratis flacon olie mee voor onderhoud en het behouden van de kleur. Het is raadzaam om hier na zes maanden gebruik van te maken om de tafel van vuil en vocht te beschermen. Gebruik een vilten doek om de olie egaal te verspreiden en in te wrijven. Neem het oppervlak na vijf minuten af met een schone doek. Laat het meubel vervolgens twee dagen goed drogen voordat het weer in gebruik wordt genomen. De tafel zal er weer zo goed als nieuw uitzien.

Tip #4: Rubio Refresher voor onderhoud

Om uw meubel eenvoudig te onderhouden adviseren wij het gebruik van de Rubio Refresh spray. Deze kleurloze spray geeft de juiste bescherming, maar brengt geen kleur terug. Een onderhoudsbeurt met Rubio Refresh spray wordt telkens toegepast wanneer het uiterlijk en de bescherming van het oppervlak gronding dient te worden opgefrist. Dit kan ook plaatselijk gebeuren op plekken die intensiever gebruikt worden. De refresh spay kan gebruikt worden wanneer een oppervlak ruw aanvoelt. De spray zorgt ervoor dat het oppervlak er weer fris en hersteld uit ziet.

eettafel licht eiken design Marc Th. van der Voorn

> Lees onze volledige onderhoudsvoorschriften op onze onderhoudpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis retouren in 30 dagen

Niet tevreden, geld terug garantie voor 30 dagen.

Uitstekende klantenservice

Wij behandelen alle vragen binnen 24 uur

100% Beveiligde betalingen

Ideal / PayPal / MasterCard / Visa