Winkelwagen

De ronde eettafel

Op het gebied van eettafels zijn er veel mogelijkheden en vormen. We kennen allemaal de rechthoekige eettafel en de vierkante. Naast deze bekende vormen wint de ronde eettafel steeds meer terug aan populariteit. Tot enkele decennia / jaren geleden waren vrijwel alle eettafels rond en komen hier ook de uitdrukkingen vandaan: even rond de tafel zitten of een ronde tafel gesprek.

Samen met Joena Reurink van ODESI.nl nemen we je mee in de wereld van eettafels en leggen we je alles uit over specifiek ronde eettafels.

De afgelopen jaren zag je als trend veel lange en rechthoekige boomstamtafels met een groot en of robuust stalen onderstel. Ook wij vinden dit nog steeds een mooi product wat is geproduceerd uit een natuurlijk materiaal (eiken) en wat om te produceren echt een stuk vakmanschap vereist. De laatste tijd echter, lijkt deze trend zich te keren richting andere modellen, materialen en kleuren. Ook bij ODESI zien ze dat er steeds meer vraag is naar de ronde eettafels en dan veelal uitgevoerd in de kleur zwart maar ook natuurlijke materialen zoals massief eiken en Essen hout.

Eettafel rond hout

Waarom is een eettafel zo belangrijk?

Een eettafel is steeds meer dé centrale plek in een woning waar het dagelijkse leven zich rond afspeelt (ronde eettafel:-), voor zowel volwassenen als (opgroeiende) kinderen. Van ‘s ochtends ontbijten, tot lunchen, borrelen, dineren, bijpraten met vrienden, huiswerk maken en werken, we doen het allemaal aan de eettafel. Met name ook werken doen we steeds meer aan de eettafel al dan niet gezellig met familie of huisgenoten in dezelfde ruimte.

Tegelijkertijd geven we steeds meer om ons interieur en gaan we ook voor eettafels die geheel binnen het interieur passen en ook wat meer luxe met zich mee brengen. Dit vraagt om pure materialen en mooie afwerking.

Odesi werkt alleen maar met duurzame en eerlijke grondstoffen. Er worden geen chemicaliën verwerkt in de materialen en het is allemaal van hoogwaardige kwaliteit.

Waarom zou je kiezen voor een ronde eettafel:

  1. Een ronde eettafel is gezellig

Deze reden benoemen we niet voor niks als eerste. Een ronde eettafel is écht gezelliger en sfeervol. Je zit met je mede tafelgenoten rondom de tafel wat gesprekken met elkaar aangenamer en centraler maakt dan aan een rechthoekige tafel, iedereen aan tafel is meer betrokken. Niet voor niets zie je ook vaak in restaurants, cafés en brasseries dat de eettafels rond zijn. Een bijkomend voordeel van gezellig eten aan een ronde eettafel is dat alles wat op tafel staat makkelijker beschikbaar is voor iedereen.

Niet echt gezellig maar wel een leuk weetje wat we tegenkwamen op onze zoektocht over ronde eettafels: Bij Starbucks hebben ze bewust gekozen voor ronde tafeltjes. Wanneer iemand alleen aan een tafeltje zit komt dit minder prettig over voor anderen.

Rubinfeld Nadeel (Executive bij Starbucks):
‘In environmental psychology, the round table is much more comfortable and informal for individuals, as well as groups of people, to sit at.’

  1. Een ronde eettafel geeft een andere dynamiek

Een ronde eettafel zorgt voor een andere dynamiek in de ruimte omdat de meeste ruimtes/ kamers hoeken hebben. De ronde eettafel geeft een ruimtelijker gevoel door het ontbreken van hoeken.

ronde eettafel design zwart Kees Marcellis

Ronde eettafels van ODESI.nl

Het Nederlandse merk ODESI heeft twee ronde eettafels in haar collectie die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, diameters en prijsklassen.

Belly tafel

De eerste ronde eettafel uit de collectie die we uitlichten heeft de naam “Belly”en is ontworpen door de bekende interieurarchitect en product ontwerper Kees Marcelis. Meer over Studio Kees Marcelis lees je hier.

De naam Belly is niet zomaar gekozen, de ronde eettafel heeft daadwerkelijk een buikje. Het buikje of belly van de tafel is opgebouwd uit lagen die samen een trapsgewijze ronding vormen. Samen met de 3 stalen poten vormt dit een uniek en stijlvol ontwerp wat in elk interieur toe te passen is.

Het blad van de eettafel is gemaakt van het duurzame materiaal Fenix NTM een uniek en eerlijk materiaal dat werkt met nano-technologie en zorgt dat er bijvoorbeeld geen (vet)vlekken op het blad komen. Deze eettafel is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Zwarte interieurs of interieurelementen blijven mooi en geven je interieur iets extra. Zoals een zwarte ronde eettafel, deze is dan ook bijzonder stijlvol en past helemaal in het huidige tijdsbeeld. Wanneer je de zwarte ronde eettafel weer combineert met stoelen in een mooie zachte kleur heb je een echte eyecatcher in je interieur.

De ronde eettafel Belly is verkrijgbaar in deze diameters Ø: 130, 140 en 150 cm en heeft een standaard hoogte van 76cm.

De diameter van de tafel kan je weer koppelen aan het aantal zitplaatsen:

  • Eettafel rond Belly 130 cm: 3 tot 5 personen
  • Eettafel rond Belly 140 cm: 4 tot 6 personen
  • Eettafel rond Belly 150 cm: 5 tot 7 personen

Solid tafel

De tweede ronde eettafel is ook weer ontworpen door een bekende designer waarmee ODESI samenwerkt: Remy Meijers. Meer over Remy Meijers lees je hier.

Deze ronde eettafel heeft een heel ander karakter dan de Belly. De Solid is zoals de naam het al zegt meer solide of robuust. Door het solide frame / onderstel van de ronde eettafel hoe je je geen zorgen te maken over de stabiliteit van de tafel.

Ook deze eettafel is verkrijgbaar in verschillende diameters Ø130, 150 en 170 cm.

  • Eettafel rond Solid Ø 130: 3 tot 5 personen
  • Eettafel rond Solid Ø 150: 5 tot 7 personen
  • Eettafel rond Solid Ø 170: 7 tot 8 personen

Enthousiast geworden over een ronde eettafel? Dit kunnen wij ons voorstellen. Alles over de tafels die ODESI aanbiedt in haar collectie kun je op je gemak nog een keer teruglezen op de site: ODESI.nl.

Odesi heeft niet alleen ronde eettafels, maar ook veel andere bijzondere items. De gehele collectie is zeker de moeite waard om even te bekijken op de website.

Heb je een directe vraag? 

Heeft u interesse in het bezoeken van de showroom of in de collectie, ga dan naar ODESI.nl. of stuur een email naar info@odesi.nl.

Bronvermelding: Obly, blogazine, 2 mei 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis retouren in 30 dagen

Niet tevreden, geld terug garantie voor 30 dagen.

Uitstekende klantenservice

Wij behandelen alle vragen binnen 24 uur

100% Beveiligde betalingen

Ideal / PayPal / MasterCard / Visa